Millî Düşünce Merkezi Makale Yarışması

Millî Düşünce Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100.yılına özel makale yarışması düzenliyor.


Paylaşın:

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yıldönümünü kutlamak için, bir makale yarışması açtık. Katılmanızı ve ülkemizin temelindeki bu kavramları yüceltirken kaleminizi Millî Düşünce ailesine kazandırmanızı bekliyoruz.

  1. Konu, millî egemenlik, millî devlet, üniter devlet, Türkiye’nin bütünlüğü ve TBMM kavramları çevresinde şekillenmelidir. Kavramların tamamını kapsamak zorunda değilsiniz.
  2. Yarışmaya katılacak eserleri popüler dergi makalesi biçiminde, en az 5 000 (yaklaşık 650 kelime), en çok 15 000 vuruş (yaklaşık 2 000 kelime) hacminde yazacaksınız.
  3. Kolay ve yaygın okunacak bir üslup arıyoruz.
  4. (2) maddeye rağmen, kamuya mâl olmamış bir bilgi verirken veya bir iddia sunarken bilginin kaynağını, iddianın dayanağını göstermelisiniz.
  5.  Yarışmaya katılmak için yaş veya tahsil şartı aranmaz. Dünyanın her yerinden, Türkiye Türkçesi kullanılarak yarışmaya katılabilirsiniz. Makaleniz daha önce yayımlanmamış olmalıdır.
  6. Makaleler, Word formatında, e-posta eki olarak yollanacaktır. Word dosyasının herhangi bir yerinde kimliğinizi belirten bir işaret veya bilgi bulunmasın. Adınızı, soyadınızı, telefon ve adresinizi lütfen e-postanın metnine yazınız.
  7. Makaleleri 31 Mart 2020 tarihine kadar lütfen şu adrese gönderin: yarisma@millidusunce.com
  8. Makaleleriniz; Sadi Somuncuoğlu, Prof.Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof.Dr. İskender Öksüz ve Yağmur Tunalı’nın katılımıyla oluşturulacak jüri heyeti tarafından değerlendirecektir.
  9. Sonuçlar 23 Nisan 2020 günü https: //millidusunce.com sitesinden duyurulacaktır.
  10. Dereceye giren makaleler editörlerimizin tercihlerine göre MDM (millidusunce.com) veya MİSAK (millidusunce.com/misak/) sitelerinde yayımlanacaktır.
  11. Yarışmaya katılan makalelerin elektronik medyada (İnternet veya e-kitap veya e-dergi) ve derlenerek bir kitap hâlinde yayım hakları Düşünce Merkezi Derneği’nindir. Editörlerimiz akıcılığı sağlayacak ve okunmayı arttıracak müdahalelerde bulunabilirler. (Yazım kurallarına uyum, ara başlık, başlık, ve benzeri.)
Yazar

MDM

Yorum Yap

Kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.




Benzer Yazılar