Yükleniyor...
Hacı Bayram-ı Veli gibi yazılı eser yerine daha ziyade canlı eser bırakmayı ülkü edinen büyük dava adamı Prof. Mustafa Kafalı, Milli Düşünce Merkezi tarafından anıldı.
Milli Düşünce Genel Merkezi’nde yapılan Prof. Dr. Mustafa Kafalı’yı anma toplantısında ilk konuşmayı öğrencisi Prof. Dr. Üçler Bulduk yaptı. Bulduk konuşmasında kısaca şunları söyledi:
“Talebelerini evladı gibi görürdü. Hocamla ben baba evlat ilişkisi yaşadım. Kapısına gidip de elinden tutmadığı kimse yoktur. Mevlana gibiydi. Gelenlerin kişiliğine kimliğine fikirlerine bakmaz, kendinden yardım istenirse muhakkak yardım ederdi.
Hoca emekliliği geldiği zaman çok nazik bir şekilde dedi ki ”sen de benim gibi dirisin. Bu cübbeyi sana veriyorum sen giy.” İstanbul üniversitesi Profesörlük cübbesi bendedir. Ankara Üniversitesi’nin hiçbir cübbesini kullanmadım ve almadım. Bütün törenlerde hocamın cübbesini giyerim.
Size özel bir bilgi vereceğim. 2004 sonları, galiba kasım-aralık gibi Hocam beni yanına çağırdı ve dedi ki: “evladım ben sağlığımda mezar yerimin hazır olmasını istiyorum, özellikle Gölbaşı’ndan olsun”. Sevgi Hocamızın belirttiği gibi Atatürk’ün payitahtında defnedilmek istiyordu. Ben bunun çok önemli bir karar olduğunu bildiğim için Sevgi ablamla konuştum. Hatta üç ayda oyaladım. Vazgeçer belki diye. Fakat üç ay sonra iyi bir fırça yedim. “Sana bir vazife verdim” dedi. Sevgi ablamın onayını aldıktan sonra Hocamıza Gölbaşı’ndan bir mezar yeri aldık. Hocam sonra dedi ki : “sağlığımda o mezarı yaptıralım.” Bir de küçük bir kâğıda mezar taşına yanlış yazılmasın diye bir not verdi. Hocamızın mezarını 2015 Nisan ayında yaptırdık. Hocam ölüme vakur bir şekilde yaklaşıyordu. Bu herkesin harcı değildi. Vefatından önce bir kere mezarını gördü.” dedi.
İkinci konuşmayı bir başka öğrencisi olan Prof. Dr. Sadettin Gömeç yaptı. Gömeç, “Ben onun talebesiyim. 38 yıl beraber olduğum adam gibi adamdı. Ben kendisini 1980’den önce milliyetçi dergilerde tanıdım. 20 sene birlikte çalıştık. Atsız Bey hakkında bilgi aldığım en önemli kişiydi.” dedi.
MDM Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun; “Mustafa Kafalı, Türk Kültür Tarihi’nin âlimiydi. Hem Alpti hem Bilge idi” dedi.
Öğretim görevlisi Gökberk Veysel Manga’da Mustafa Kafalı hakkında bir konuşma yaptı.
Anma Toplantısına katılan MİSAK Başkanı ve MDM yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. İskender Öksüz : “Mustafa Kafalı, Mehmet Eröz, Erol Güngör ve Necmettin Hacıeminoğlu için bir dönem 4 Doçentler Cuntası tabiri kullanılırdı. Bunlar Türkçülüğün militanlarıydı.“ dedi.
Toplantıya katılan, Prof. Dr. Hanım Halilova, Eski Bakan Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, E. Müsteşar Ali Helvacı, merhum Prof. Dr. Mustafa Kafalı’ nın değerli eşi Sevgi Kafalı ve oğlu Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul Kafalı’da kısa birer konuşma yaptılar.