Yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 73. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Atatürk’ün, önderlik ettiği istiklal mücadelesiyle vatanın kurtarılmasını sağlarken, kurduğu Cumhuriyetle de Türk milletinin kendi devletinin sahibi olmasını ve özgüveni yüksek bir millet olarak yücelmesinin yolunu açtığını” kaydetti.
Gül, Atatürk’ün, tüm dünyanın saygısını kazandığını ifade ederek, insanlığın bugün de Atatürk’ün eserine ve mücadelesine hayranlık duyduğunu belirtti.
Atatürk ilkeleri, Milli Eğitim’den hatta Atatürk’ün kurduğu Dil ve Tarih Kurumu gibi kurumların ilkeleri olmaktan çıkarılmadı mı?
Atatürk’ün özgüven kazandırdığı milletin adının Anayasa’dan çıkarılması bile gündemde değil midir?
Kimin sayesinde?
ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İnternet sitesinde halen yayında olan bir resmi açıklamada, “Yetiştirdiğimiz devlet başkanları ve başbakanlar” listesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı da var. Hayat hikayesinde ise aldığı bursun adından “Milli Kültür Vakfı bursu” diye bahsediliyor.
Yani Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın gizli bursu, Türkiye’de Milli Kültür Vakfı bursu adıyla verilmiş ki cumhur uyanmasın!
Çiçek’in başlattığı Yeni Anayasa girişimi, Atatürk’ün kurduğu devletin kuruluş felsefesinin ortadan kaldırılması dayatmasının sonucu değil mi?
250 yıllık geri çekilişi durduran adamın ilkelerini ortadan kaldırmak isteyenlere kim fırsat veriyor?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “Atatürk’ü anmak; cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa ve kimsesizlere bugün her günden daha fazla sahip çıkmak demektir” diye konuştu.
Evet ama, engellenmezse, Cumhuriyetin cenaze töreni olacak Yeni Anayasa girişimine CHP ve MHP’nin katılımını nasıl izah edeceğiz?
Peki ne oldu o ruh?
50’den fazla generali, 300’e yakın subay astsubayı tutuklu bulunan ordunun ruhu ne durumdadır?
O ruhun adı kuruluş felsefesidir!
Ama o felsefe Yeni Anayasa tartışmalarına kurban edilmiştir. Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelelerle dolu hayatı, düşünceleri ve gelecek nesillere emanet olarak bıraktığı idealleri, bizlere tarihi bir görev yüklemektedir. Bu görev; Anayasamızda ifadesini bulan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak ve onun ideallerini gerçekleştirerek gelecek kuşaklara devretmektir” diyor.
Özel’in görev tanımı eksik!
Suat İlhan’ın belirttiği gibi “Atatürkçülük; tam bağımsızlık, millet egemenliği, hukukun üstünlüğü ve ulus devlet genel ilkelerine dayanır.”
Bugün tam bağımsızlık mı vardır, tam bağımlılık mı? Millet mi egemendir, cemaatler mi? Hukuk mu üstündür, bir zümrenin yargısı mı? Ayrıca ulus devletin ekonomik, sosyal ve kültürel dayanakları ortadan kaldırılırken siz neredeydiniz?
Şu anda, Türkiye Cumhuriyeti’nin sona ermesi için sadece kuruluş felsefesini Anayasa’dan çıkarmak adımı kalmıştır. Yani cumhuriyet fiilen ve resmen tasfiye edilmiştir.. Ortada Cumhuriyet mi kaldı ki koruyacaksınız? Kutlamalar bile, deprem gerekçesiyle ama sizin onayınızla yasaklandı.
Gelin hep birlikte büyük Türk şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın cumhuriyetin 75. yılında yazdığı şiirin bir kıtasını içtenlikle tekrarlayalım:
“Atatürk’ün çizgisi bulur kendini bizde
Biçimlenir evrensel bir görev içimizde
Genç olmak Asya boylu dev yürekli genç olmak
Yurda adanmış olmak ulusa güvenç olmak.”