CÂMİAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN Altan Deliorman Vefat Etti

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi’nin kurucularından, tarihçi, yazar ve fikir adamı Altan Deliorman 22.08.2012 Çarşamba günü 18.15’te beyin kanaması geçirdikten sonra yatırıldığı Şişli Etfal Hastanesi’nde vefat etti. Vefatı milliyetçi câmiada büyük üzüntüye sebep olan Altan Deliorman’ın cenazesi 24.08.2012 Cuma günü Fatih Camiinde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra ebedî istirahatgâhına defnedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet dileyip […]


Paylaşın:

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi’nin kurucularından, tarihçi, yazar ve fikir adamı Altan Deliorman 22.08.2012 Çarşamba günü 18.15’te beyin kanaması geçirdikten sonra yatırıldığı Şişli Etfal Hastanesi’nde vefat etti. Vefatı milliyetçi câmiada büyük üzüntüye sebep olan Altan Deliorman’ın cenazesi 24.08.2012 Cuma günü Fatih Camiinde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra ebedî istirahatgâhına defnedilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet dileyip mekânı cennet olsun derken, kederli ailesine, milliyetçi camiaya ve Aydınlar Ocağı ailesine, dost ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar temenni ederiz.

ALTAN DELİORMAN KİMDİR

Değerli tarihçi, gazeteci, yazar, fikir ve dava adamı, büyük Türkçü Nihal Atsız’ın son talebelerinden Altan DELİORMAN 25 Haziran 1935’te İstanbul’da doğdu. Gazeteci-yazar Necmettin DELİORMAN’ın oğludur. Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdikten sonra bir süre İ. Ü. Hukuk Fakültesi’nde okudu. Daha sonra girdiği İ. Ü. Tarih Bölümünü bitirdi.

Aydınlar Ocağı’nın kurucuları arasında yer aldı ve 1970-1975 yılları arasında Genel Merkez Müdürlüğü yaptı. 1972-1987 yılları arasında Boğaziçi Yayınlarını yönetti. 1987’de Bayrak Basım-Yayımı kurdu.

Tan, Akşam, Ekonomi, Ocak, Son Havadis, Ortadoğu ve Tercüman gazetelerinde muhabir, yazı işleri müdürü ve köşe yazarı olarak çalıştı. Kopuz, Ocak, Toprak, Millî Yol, Boğaziçi, Türk Edebiyatı, Bayrak, Orhun dergilerinde yazıları yayımlandı. Kılıç, Türk Dünyası, Millî Işık, Boğaziçi, Gurbette Bayrak, Tarih Gazetesi ve Edebiyat Gazetesi’ni yayınladı.

İlk denemesi “Trenin Ayrılışı” 1948’de Çocuk Sesi’nde, ilk hikâyesi “Bir Kapı Açık Kaldı” 1954’te Türk Sanatı’nda yayımlandı. Yazılarının isminin dışında Murat Gencoğlu, Bahtiyar Bengü ve A.D. imzalarını da kullandı.

Altan DELİORMAN evli ve bir kız, bir erkek çocuk babasıydı.

E s e r l e r i :

Romanı: Tarık Bin Ziyat

Biyografileri: Sessiz Bir Ses, Kırık Kanatlı Jön-Türk

Hâtıraları: Tanıdığım Atsız, Yugoslavya’da Müslüman Türk’e Büyük Darbe (Şarık Tara’nın babasının hâtıraları)

Araştırmaları: Mustafa Kemal Balkanlarda, Atatürk’ün Hayatındaki Kadınlar, Türklere Karşı Ermeni Komitacıları, Türkiye’de Kitap Pazarlaması, Üç Makale

Yazar

Sakin Öner

Yorum Yap

Kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.




Benzer Yazılar