Millî Egemenlik Platformu Sivas’ta “Modern Manda ve İşgale Hayır” dedi
Millî Egemenlik Platformu Sivas’ta “Modern Manda ve İşgale Hayır” dedi
Amasya Genelgesi’nde yapılan toplanın çağrısında, gösterilen adres Sivas’tı. Millî Egemenlik Platformu da Ata’sının izinde çıktığı bu yolda “Modern Manda ve İşgale Hayır” demek için gönüllüleri ile birlikte Sivas’ta toplandı.
Millî Egemenlik Platformu Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’taydı.
Amasya Genelgesi’nde yapılan toplanın çağrısında, gösterilen adres Sivas’tı. Millî Egemenlik Platformu da Ata’sının izinde çıktığı bu yolda “Modern Manda ve İşgale Hayır” demek için gönüllüleri ile birlikte Sivas’ta toplandı.
6 Eylül tarihinde Sivas Türk Ocağı’nı ziyaret eden Millî Egemenlik Platformu, burada Türk Ocaklılar ile sohbet ederek platformu tanıttı ve çözülmesi gereken sorunlar karşısında kişi, parti, kurum ve kuruluş fark etmeksizin birlik olunması gerektiği çağrısı yaptı.
Kurtuluş Mücadelemizin önemli adımlarından biri olan Sivas Kongresi 4 Eylül 1919’da Sivas’ta toplanmıştı. Millî Egemenlik Platformu da Sivas Kongresi’nin 105. Yılında, 7 Eylül 2024 tarihinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde “Modern Manda ve İşgale Hayır” başlıklı bir panel düzenledi. Panelden önce Sivas’ın tarihi yapılarını ve Kongre Binasını ziyaret eden Platform üyeleri burada demeçler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Tertip Komitesi Başkanı Uğur İmre’nin konuşmasıyla açıldı.
Ardından Millî Egemenlik Platformu kurucularından Yusuf Özkan konuşmasını yaptı.
Özkan, konuşmasında Millî Mücadele zamanı Amasya’da yapılan toplanın çağrısında asıl işaret edilen yerin Sivas olduğunu belirtti. Panelin yapıldığı yerin bu yüzden Sivas olduğunun altını çizerek Sivas Kongresi’nin önemine dikkat çekti. Platformun birleştirici rolünden de bahsetti.
Sivas Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun da 2 Eylül’de yaptıkların çalıştaydan bahsederek Sivas’ın üzerinde dolaştırılan kara bulutların nasıl dağıtıldığın anlattı.
Uzun, panelin Sivas’ta yapılmasından duyduğu memnuniyetlerini ifade ederken “Sivas’ın artık Türk milliyetçisi bir başkanı var!” diyerek salondan büyük bir alkış aldı.
Açılış konuşmalarının ardından ilk oturumun yöneticisi araştırmacı yazar Ahmet Necip Günaydın anons edildi. Peşi sıra Prof. Dr. İbrahim Maraş ve Ekonomist gazeteci İbrahim Kahveci de konuşmalarını yapmak üzere yerlerini aldılar.
Prof. Maraş, Türklerin yaşadıkları sıkıntılarda başlarına gelen felaketleri sağlıklı okuyamadıklarını, bunu yapabildikleri takdirde önlerinde hiçbir engelin bulunamayacağına dair görüşlerini paylaştı.
Ekonomist Kahveci ise milliyetçilik ve ekonomi konusunda harmanladığı konuşmasında önemli tespitlerde bulundu.
Panelin ikinci oturumu Millî Düşünce Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun yönetiminde başladı. Konuşmacılar; Millî Düşünce Merkezi Genel Başkanı Hakan Paksoy, araştırmacı yazar Ahmet Necip Günaydın ve sağlık sorunu nedeniyle katılamayan Gülcan Havva Eraslan yerine konuşan Büyük Türk Turan Hareketi Başkanı Av. Lütfi Keskin’di.
İlk sözü Ahmet Necip Günaydın aldı. Günaydın, Millî Mücadele’ye bugünden bakıp bugünün gözleri ile değerlendirmemek gerektiğini, dönemin ruhunu iyi tahayyül etmek gerektiğini ifade etti. Sivas halkının Millî Mücadele sırasında gösterdiği fedakârlığa da değinen Günaydın, Millî Egemenlik Platformunun kongre ruhuna uygun hareket ettiğine atıf yaptı.
Necip Günaydın’dan sonra sözü Millî Egemenlik Platformu kurucularından ve aynı zamanda Millî Düşünce Merkezi Genel Başkanı Hakan Paksoy aldı. Paksoy, modern manda başlıklı konuşmasına ilk olarak mandanın ne olduğunu tanımla başlayıp Sivas Kongresi sırasında geçen konuşmalar üzerinden dönemin ruhunu anlattı. Sonrasında ise bugün Lozan’ı tartışmaya açmak isteyen siyasi iradenin AB ile ve diğer uluslararası ilişkilerdeki davranışlarını ortaya koyarak, Sevr’de bizden talep edilen tavizlerle bugünü karşılaştırdı. Bugünkü ilişkilerin “modern manda” anlamına geldiğini belirtti.
Son olarak sağlık sorunu nedeniyle katılamayan Gülcan Havva Eraslan yerine onun bildirisini sunmak üzere Av. Lütfi Keskin söz aldı. Göç ve Manda başlıklı konuşmasında, göçün etkilerinin 21. yüzyılda nasıl tezahür ettiğini anlattı.
Son olarak Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun kapanış konuşmasını yaptı ve panelin sonuç açıklamasını okudu.
Prof. Ercilasun, konuşmasında bütün salonu harekete geçiren bir söylev verdi ve dakikalarca alkışlandı. Ardından okuduğu duyuru ile de mücadele azim ve kararlılığını ortaya koydu.
Panel sonrası paylaşılan duyuruyu ve imza listesini aşağıda bulabilirsiniz.
YÜCE TÜRK MİLLETİ’NE
Sivas Kongresi’nin 105. Yılında aşağıda imzası olan bizler, “Mesuliyet ölümden ağırdır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.” ilkesinden hareketle, Türk evladı olarak sorumluluğumuzu yerine getiriyor ve Sivas’tan Yüce Türk Milleti’ne sesleniyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi anayasamızda tarif edilen Türk Milleti’dir. Egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milleti’nindir. Egemenlik ve vatan namus gibidir, ortaklık ve bölünme kabul etmez.
Vatan bir bütündür. Vatan; bugünkü sınırlarımız içindeki topraklar, karasularımız, denizlerdeki kıta sahanlığımız, göklerdeki hava sahamız ve Türk Milleti’nin olan ada ve adacıklarımızdır. Münhasır Ekonomik Bölgeler de vatan topraklarımız anlamındadır. Bundan dolayı Adalar (Ege) Denizi’ndeki adalarımızın işgaline sessiz kalınması kabul edilemez.
Son dönemde gündeme tekrar getirilen “Yeni anayasa” konusu ve “Türkiye Cumhuriyeti, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi ayrımı olmadan 85 milyonun tamamının ortak yurdu … ortak bir vatan”, ifadeleri millî egemenliğimize kasteden ifadelerdir. Öncelikle Türk, etnik bir kimlik değildir. Devletin kurucusunun ve sahibinin adıdır. Bu devletin vatandaşı olan herkes Türk’tür ve birbirine eşittir. Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz. Bu menzile yönelik her türlü siyasî ya da idari tasarruf millî egemenliğimize tehdittir. Karşısında da Türk Milleti’ni bulacaktır.
Ülke yönetiminde ve uluslararası ilişkilerde bir kişinin şahsi görüşüne ve kararlarına bağlı kalınamaz. Devletimizin gücüne zarar veren ve uluslararası siyasî vesayeti kolaylaştıran; başta hukuk denetimi olmak üzere her türlü denetimden uzak, bu hükümet sisteminden vazgeçilmelidir.
Fener Patrikhanesinin statüsü Lozan’da belirlenmişken, yeniden canlandırılan ekümeniklik egemenliğimiz üzerinde büyük bir tehdittir. Her geçen gün biraz daha büyütülmektedir. Derhal, Lozan Antlaşması şartlarına dönülmelidir.
Adalet mülkün (devletin) temelidir. Yargı, millet nezdinde güvenirliğini yitirmektedir. Adaletin yokluğuna doğru olan bu gidiş, devletin temellerini sarsacak boyuta ulaşmak üzeredir. Yargının üzerindeki siyasî vesayet son bulmalıdır.
Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu kriz, bunalıma doğru yönelmektedir. Devasa boyutlara ulaşan iç ve dış borçlar, bütçe açıkları, israf, geleceğimizi ipotek eden Kamu-Özel İşbirliği projeleri, milletin omzuna yüklenen taşınamaz boyuttaki Kur Korumalı Mevduat faizleri, Varlık Fonu gibi daha nice bilinçli veya bilinçsiz yanlış kararlarla artık tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Barınma ve beslenme problemi her geçen gün büyümekte, özellikle gençlerimizin üniversite eğitimini, beden ve zihin sağlığını etkileyecek boyuta sürüklenmektedir. Gençlerimizin, geleceğe dair umutsuzlukları her geçen gün daha da artmaktadır. Yanlışlardan derhal dönülmeli ve ekonomik tedbirler alınmalıdır.
Türkler; insanlığa medeniyet ruhu katan büyük bir millettir. Bunun en temel sebebi, dinî anlayışlarını tarih ve devlet şuuruyla birleştirmeleridir. Ancak son zamanlarda din anlayışı, akıl ve bilim karşıtı selefi yapıda bir ideolojik anlayışa doğru evrilmektedir. Millî Eğitim ve Diyanet de buna çanak tutmakta, tarikat ve cemaatlere alan açmaya çalışmaktadır. Ülkede ciddi anlamda dinî anlayışta bunalım oluşmuştur. Bunun yıkıcı etkileri de Türk Milleti’nin akılcı din anlayışı üzerinde görülmeye başlanmıştır. Bu ideolojik tehlikeli gidişe son verilmelidir.
Bugün ülkemizin demografik yapısı örtülü bir istila altındadır. Dış politikada bilinçli veya bilinçsiz yanlış kararlarla, ülkemizin sınırlarını yabancılara ve yabancı kaçaklara sonuna kadar açan iktidar, “Türksüz Türkiye”ye doğru yönelmiştir. Bundan derhal dönülmelidir.
İnsanların duygu ve düşüncelerini ifade edebildiği sosyal medya mecralarının kapatılması ya da yavaşlatılması uygulamalarına son verilmelidir. Unutulmamalıdır ki özgürlük esas, kısıtlama istisnadır. Halkın sesini duyurabildiği sokak röportajları ve sosyal medya paylaşımları üzerinden özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelen soruşturmalardan ve tutuklamalardan vazgeçilmelidir.
Türk Milleti’ne yönelen tehditlerin karşısında Millî Egemenlik Platformu, “Dilde, fikirde, işte birlik” şiarıyla hareket ederek, ”milletin vicdanından doğan uyanış hareketleri”nin aynı hedefe yönelmesini sağlamak amacıyla, bütün vatan sathında görüşmelere başlanması azim ve kararındadır.
Ne mutlu Türk’üm diyene!..
(Alfabetik Sırayla)
Abdullah Ayyıldız
Abdullah Halilbeyoğlu
Abdullah Karakuş
Abdullah Zorlu
Abidin Türkmenoğlu
Adem Arpaguş
Adem İlmez
A.Hamdi Ünal
Ahmet Altınkaya
Ahmet Anlaş
Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr.
Ahmet Buran, Prof. Dr.
Ahmet Doğan
Ahmet Hüsnü Sözer
Ahmet Kocakoç
Ahmet Necip Günaydın
Ahmet Serdaroğlu
Ahmet Serin
Ahmet Servet Akkuş
Ahmet Turan
Ahmet Turan Coşkun
Ali Açık
Ali Akın
Ali Eren
Ali Kartalcı
Ali Kurt
Ali Özturan
Ali Rıza Şatıroğlu
Ali Taş Prof. Dr.
Ali Uzay Sarı
Ali Uzunırmak, E Milletvekili
Ali Yüksel Fermanlı
Ali İhsan Karaca
Ali Şanalmış
Alpaslan Tecel
Alperen Okur
Alperen Türkyılmaz
Alptekin Yıldırım
Anıl Sağıroğlu
Arslan Ünal
Arzu Ünal
Aslan Şen
Atila Kaya, E Milletvekili
A.Yağmur Tunalı, Şair-yazar
Ayfer Uzunırmak
Aygün Adol
Aytöre Dayanışma Platformu
Bahadır Bayram
Bahadırhan Ceylan
Banu Yamalı
Bekir Gül
Bekir Taşdemir
Bekir Tümen Somuncuoğlu, Doç. Dr.
Betül Kuz Öğrenci
Bilal İnaç
Birnur Kayaalp
Burçin Öner Dr.
Burhan Taşaoğlu
Bülent Akpınar
Bünyamin Aksungur, Sanatçı
Celalettin Uray
Davut Sevinç
Davut Zat
Devlet Ağdur
Duman Ekici
Emeti Kaçmaz
Emine Açık
Emine Paksoy
Emirhan Gençay Gül, Öğrenci
Emre Karaoğlu
Emsal Cenik
Enis Öksüz Prof. Dr. E Ulaştırma Bakanı
Ercan Yılmaz
Erdal Yücesan
Erdal İnal
Erdem Şenocak
Erdoğan Ustaoğlu
Erkan Karaoğlu
Erol Cihangir
Ertuğrul Çöl
Ertuğrul Firidun
Esat Aydın
Fahri Akman
Fatih Bozaklı
Fehim Taştan
Ferruh Bostancı
Feyzullah Eroğlu, Prof. Dr.
Fikri Karaman
Gazi Çevik
Gökhan Uçar
Gökhan Yılmaz
Güllüzar Alagöz
Gürbüz Mızrak
Hakan Erdem
Hakan Paksoy
Halil Akıncı, E Büyükelçi
Halil İbrahim Bayar
Hamdi Dökücü
Hamdi Kılıçarslan
Hamdi Ünal
Harun Ergül
Hasan Gömleksiz
Hasan Hüseyin Polat
Hasan Şeftali
Haspolat Umurtağ
Hatice Kartal
Hatice Yılmaz, Öğrenci
Hayrettin Atasever
Haşmet Yaşar
Hülya Özkan
Hüseyin Karadağ, Prof. Dr.
Hüseyin Odabaşı
Hüseyin Öztürk
İbrahim Kalender
İbrahim Maraş Prof. Dr.
İbrahim Mert
İbrahim Temurcan
İhsan Aydın, E Emniyet Müdürü
İhsar Dinler
İskender Öksüz, Prof. Dr.
İsmail Dedebaş
İsmail Hakkı Cerrahoğlu, E Milletvekili
İsmail Özçelik, Prof. Dr.
İsmet Çetin, Prof. Dr.
Kadir Arslan
Kadir Erdinç
Kadir Şahin
Kaptan Mustafa Can
Kemal Çiftçi, Prof. Dr.
Kemal Oğuz
Kemal Sandık
Konuralp Ercilasun, Prof. Dr.
Kudret Kevseroğlu, Prof. Dr.
Kürşat Öncül, Prof. Dr
Lütfü Keskin
Mahmut Zeki Kangal
Medain Görgüç
Mehmet Ay
Mehmet Biçer
Mehmetcan Kartal
Mehmet Delirörs
Mehmet Dikici
Mehmet Emin Uyartaş
Mehmet Hanifi Çelebioğlu
Mehmet Onur Karadayı
Mehmet Öztürk
Mehmet Sakarya, Av.
Mehmet Salih Çolak
Mehmet Taşar
Mehmet Yavuz
Mehmet Şahin
Meltem Çetin, Prof. Dr.
Meryem Kuz Halkacı
Meryem Önde
Mesut Güneş
Mete Arıca
Metin Hallemoğlu
Metin Köse
Metin Türkoğlu
Meyra Nil Yalçın, Öğrenci
Muhammet Fatih Şanver
Muhittin Çolak
Muhlis Özturhan
Muhyettin Çevik
Müjdat Öztürk
Murat Esin, Prof. Dr.
Mustafa Bakmaz
Mustafa Coşkun
Mustafa Dak
Mustafa Gül
Mustafa Karakuş
Mustafa Önsel, E Kur. Albay
Mustafa Öztürk, Kayseri Bilgi Yurdu Derneği Başkanı
Mustafa Yıldırım Vali, E Anayasa Mahkemesi Üyesi
Mustafa Zor,
Mustafa İlter
Muzaffer Aslan
M. Yavuz Çolak
Nazmi Çolakça
Nazmi Güldeş
Nebi Çubukçu
Necati Çağlayan
Necati Doğan
Necati Öncel
Necati Özensoy, E milletvekili
Nevzat Ergin Kumandaş
Nevzat Kale
Nilşen Dak
Nurhayat Pırıldar
Nuri Aydın Kama, Prof. Dr.
Nurten Keskin
Nusret Seven
Ömer Demir
Ömer Şahin, Öğrenci
Orhan Ata
Orhan Demirok
Orhan Karahan
Osman Altınkaynak
Osman Bağ
Osman Erdoğan
Osman Yılmaz, Doç. Dr.
Ozan Ünal
Özcan Elmalı
Özge Yıldız
Özkul Çobanoğlu, Prof. Dr.
Paşa Kula
Pervin Arıkan, Prof. Dr.
Pınar Erdem
Ramazan Dağıstan
Ramazan Emirli
Ramazan Mirzaoğlu, Prof. Dr. E Devlet Bakanı
Ramazan Polat
Ramize Özkan
Recai Coşkun, Prof. Dr.
Recep Çetin, Prof. Dr. E Milletvekili
Recep Parlak
Refi Cevat Yayla
Şaban Sünger
Şadiye Okur
Şevket Bülent Yahnici, E. Milletvekili
Salah Kahvecioğlu
Salih Dilek
Salih Özen
Salih Özgen
Salih Ümitkesmez
Salim Eken
Samet Karakuş
Samet Uysal
Sami Bal
Satuk Buğrahan Budak
Sebahattin Vural
Selami Can
Selçuk Bali, Prof. Dr.
Selçuk Peker, Prof. Dr.
Sema Doğan
Serap Bozpolat Ayan
Serdar Uysal
Sinan Sarı
Sinem Kocakoç
Suat Başaran
Suat Güneş
Süleyman Gürler
Süleyman Turan Çirkin, E Milletvekili
Süreyya Özdemir
Şükrü Eryurt
Tahsin Çetin
Talat Şalk, E Cumhuriyet Savcısı
Tamer Afacan
Tansel Güçhan
Turan Yılmaz
Tuğba Aşık
Tuğrul Çağrı Kayalak
Üzeyir Yılmaz
Uğur İmre
Vahit Türk, Prof. Dr.
Vasıf Duygulu
Veli Kılıç, E Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı