Yükleniyor...
Yüce Türk Milletinin Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.
105 yıl önce bugün Türk Milletinin temsilcileri yurdun dört bir yanından gelerek kendi kaderlerine el koymak ve düşman işgaline son vermek için toplandılar. Ankara’nın bozkırından yükselen bağımsızlık sesi, dalga dalga yurda yayıldı ve bütün dünyada yankılandı.
Gazi Mustafa Kemal’i Başkan seçen Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgali sona erdirmek için hemen çalışmaya başladı. Milletin temsilcilerinin ortak aklı ve Gazi Mustafa Kemal’in dehasıyla üç yılda düşman kovuldu.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Türk Milletinin halk egemenliğine geçişinin önemli bir adımıydı. Nitekim işgal sona erdirildikten hemen sonra cumhuriyet ilan edildi ve Lozan Antlaşmasıyla Türk Milleti, yeni dünyada yerini aldı.
Ankara’da yüce meclisin açılmasından 105 yıl sonra bugün, Türk Milleti yine ayaktadır. Milletimiz bir asır önce olduğu gibi bugün de zorlukların üstesinden gelecek, egemenliğini kişilere veya gruplara devretmeyecektir.
Yaşasın istiklâl ve hürriyet!
Ne Mutlu Türk’üm Diyene!