20 Temmuz 2026

CNR :Irak’ta 4,5 milyon yetim var.

 05.04.2011   Irak’ın başkenti Bağdat’ta “Iraklı Yetimlere Destek” gösterisi düzenlendi. Dünya Yetim Çocuklar Günü dolayısıyla bu sabah başkent Bağdat’ta Irak Yetimlere Yardım Komisyonu tarafından organize edilen gösteriye yüzlerce yetim ve dul katıldı. Komisyon üyesi Muhammed Abdulcebbar, burada yaptığı açıklamada, savaşlar, mezhep çatışmaları ve terörist eylemlerde hayatlarını kaybeden erkeklerin, arkalarında 4 milyondan fazla yetim bıraktığını söyledi. Abdulcebbar, […]
Milli Düşünce Merkezi
⏱ Tahmini Okuma Süresi: 2 Dakika
Yazı Boyutu: Satır Boşluğu:

 
05.04.2011 
 
Irak’ın başkenti Bağdat’ta “Iraklı Yetimlere Destek” gösterisi düzenlendi.

Dünya Yetim Çocuklar Günü dolayısıyla bu sabah başkent Bağdat’ta Irak Yetimlere Yardım Komisyonu tarafından organize edilen gösteriye yüzlerce yetim ve dul katıldı.

Komisyon üyesi Muhammed Abdulcebbar, burada yaptığı açıklamada, savaşlar, mezhep çatışmaları ve terörist eylemlerde hayatlarını kaybeden erkeklerin, arkalarında 4 milyondan fazla yetim bıraktığını söyledi.

Abdulcebbar, “İnsan Hakları Bakanlığının verilerine göre Irak’taki yetimlerin sayısı 4,5 milyonu buldu. Bunlardan sadece yüzde 10’una yardım yapılabiliyor. Yetimler çok sıkıntı çekiyor. Komisyon olarak yetimlerin hakkını gözeten bir kanun çıkarılması için çalışıyoruz” dedi.

Yetim çocuklar, gösteride “Yeter artık, yeter artık. Bu yolsuzluklardan bıktık artık”, “Geleceğimizi gözeten kanuna evet”, “Yetim ağlıyor, yetim inliyor. Petrolün parası nereye gidiyor” gibi sloganlar attı.

Gösteriye katılan Rukayye Ahmed, Bağdat’ın Hay El Hadra semtinde silahlı kişilerce öldürülen oğlunun arkasında üç yetim ve bir dul bıraktığını, devletin kendilerine aylık sadece 150 dolar maaş bağladığını ve bununla geçinmenin mümkün olmadığını söyledi.

Irak İnsan Hakları Bakanlığının 2009 yılı verilerine göre, Kürt bölgesi hariç Irak’ta 4 milyon 500 bin yetim ve 2 milyon 250 bin dul kadın bulunuyor. AA

CNR

02.04.2011
 
 

Milli Düşünce Merkezi
Milli Düşünce Merkezi

Yazarımız Ol!

Yazınızın Millî Düşünce Merkezinde yayınlanmasını ister misiniz? Yazınızı gönderin, değerlendirelim, yayımlayalım.

Yazını Gönder!

Bağışta Bulun!

Bizi okuyor, beğeniyor ve “Peki ben ne yapabilirim?” diye düşünüyor musunuz? Bağışlarınızla faaliyetlerimiz daha etkili olacaktır.

Tıkla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla yazı yüklemek için kaydırın ➔