Yardımsever Rock’çı Haluk Levent

Çalışkan, üretken, samimi, sanatçı ruhlu hem kalbi hem sesi güzel müzisyen Haluk Levent...


Paylaşın:

Çalışkan, üretken, samimi, sanatçı ruhlu hem kalbi hem sesi güzel müzisyen Haluk Levent… 

“Dağlar, dağlar geceleri benim için kim ağlar” şarkısı ile yürekleri dağlayan adam. 

Şehir şehir dolaşıp şarkı söyleyen, kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalışan gönül adamı… 

Haluk Levent sanatçı kimliği ile bilindiğinden bu yana her zaman toplumda ihtiyaç sahiplerine yönelik duyarlılık göstermiş ve geniş kitlelere ulaşabilmeyi başarmıştır. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da konserler veren Haluk Levent, 1999 depreminin ardından İzmit’te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. 

İlk eseri Yollarda albümü Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş dönemidir. Arkadaş albümü, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden biridir. 

Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vuran Haluk Levent, “Kamyoncunun Türküsü” şarkısıyla Susurluk’a gönderme yapmıştır. 

Türkiye’de en çok konser veren sanatçıların başında gelen Haluk Levent, bu konserlerin çok önemli bir kısmından para almamış, konserin geliriyle ihtiyacı olan hastalara destek olmuştur. Yardımsever Rock’çı tanımının yakıştırılması bu sebeptendir. Aynı zamanda Çevre Sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. 

Haluk Levent, Türkiye’deki toplumsal olaylara ve yardıma ihtiyacı olan bireylere yönelik yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Aynı zamanda bu yardım faaliyetlerini başlatarak daha da geniş kitlelerin harekete geçmesi için çalışmaları medyada duyurmaktadır.  İçerikleri ve paylaşımları takipçileri tarafından etkileşim yaratmaktadır. Bu bağlamda sadece kendi sayfasından değil, yardımları duyurma ve yardımlaşma amacıyla kurduğu Ahbap Platformu aracılığıyla da pek çok etkinlik düzenlemekte, yardım gerçekleştikten sonra da onları yalnız bırakmayarak yanlarında olmaktadır. Sanatçı kimliğini yardımlaşmayla birleştirerek yardım konserleri de vermektedir. 

Ahbap Platformu da çalışmanın önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Derneğin amacı, dayanışma, paylaşım ve aidiyet üzerine kurulu bir işbirliği hareketi olarak tanımlanmaktadır. Twitter üzerinden gerçekleştirilen yardım etkinliklerinin resmileştirilmesi ile Haluk Levent tarafından kurulan derneğin organizasyonu ise Ahbap Platformu olarak adlandırılmaktadır. Derneğin, çeşitli şehirler ve üniversiteler bazında gönüllü ağları bulunmaktadır. Derneğin gönüllüleri, büyük oranda gençlerden oluşmaktadır. Bu bağlamda Ahbap Derneği’nin; Haluk Levent’in birbirlerinden bağımsız olarak gerçekleştirdiği yardımların tek bir çatı altında toplanması, belirli bir düzenin sağlanması ve gönüllülerin biraraya gelerek bir ağ oluşturmaları amacıyla kurulduğu anlaşılmaktadır.   

Devletin halledeceği konularda toplumun ilk aklına gelen isim Haluk Levent oluyor. 

Yardım, sağlık, bağış, çevre, çocuk istismarı gibi konularda da bilgilendirmeyi ve harekete geçirmeyi amaçlamaktadır. Maddi durumu yeterli olmayan kişilerin eğitim giderlerini ve eksiklerini karşılamak amacıyla başlatılan bağış ve burs kampanyaları, tekerlekli sandalye veya erzak sağlanması gibi çalışmaların yer aldığı görülmektedir. Bu bağlamda Haluk Levent, Twitter hesabında bağış ve yardım hareketini başlatmaya veya Ahbap Platformu’na yönlendirerek farklı şehirlere ulaşmaya yönelik gönderilerde bulunmaktadır. Bu çalışmaların sonuçlarını da gerek teşekkür metinleri gerek görseller aracılığıyla yine Twitter hesabından paylaşmaktadır.  

Gündeme bağlı olarak gerçekleştirdiği Twitter paylaşımlarında da çevre, kadına şiddet, çocuk istismarı, hayvan hakları, madde bağımlılığı gibi farklı konulara yer vererek toplumsal duyarlılığı arttırmaya veya yardım kampanyası başlatmaya yönelik paylaşımlarda bulunduğu görülmektedir. 

Haluk Levent’in paylaştığı içeriklerde samimi bir ton vardır.  Ortaya koyduğu kişisel markasında da samimi bir kişilik ortaya çıkar.  Toplumsal olarak yardımlaşma, el ele verme, sağlık gibi konularda şaka yapılmaması gerekliliği kültürel bir unsur olup bu durumu sosyal medya hesabına yansıttığı anlaşılmaktadır.  

Haluk Levent hayranları ile yakınlık kurarak onları toplumsal sorunlara daha duyarlı hale getirebilmektedirler. Ünlülerin, hayranları ile sosyal medya üzerinden kurdukları etkileşim aynı zamanda onların toplumsal sorunlarla da etkileşim kurmalarına yardımcı olabilmektedir. 

Haluk Levent, Ahbap platformunun sözcüsü gibidirKendi çabasıyla kurduğu Ahbap Derneği için duyurular yapmakta, onların yaptıkları yardımları da topluma duyurarak daha fazla gönüllünün katılımı için toplumu etkilemeye çalışmaktadır.  

Müzikte de kendisini bir yere sabitlemeden, yeniliklere, farklılıklara açık olan Haluk Levent, annesinin ölümünün ardından anısına “Vasiyet” adını koyduğu türkü albümünü çıkardı. Albümü bütün annelere ithaf etti. 

Hikayesini de şöyle anlatıyor:  

“Annem hep ‘Oğlum, niye türkü söylemiyorsun?’ derdi.  Anne, ben Anadolu rock’çısıyım, sert şarkılar söylemeyi seviyorum!”derdim. Annemi kaybettim, içime battı. Onun anısına, onun seveceği bir şey yapmak istedim…”

Bunun üzerine Rockçı adam niye türkü söyler? diyerek eleştirilen Haluk Levent, “Mutlu ediyor beni ya, ötesi var mı? Hayatta, bizi mutlu eden şeyleri yapalım…” diyerek en güzel mesajı topluma iletmiştir. 

O sadece bir müzisyen değil, bir gönül adamı. Sesini, müziğini, kazandığı parayı iyilik projeleri için kullanan, paraya, sevgiye, ilgiye ihtiyaç duyanlara Ahbap adını verdiği grubuyla yardıma koşan bir dost.  

Haluk Levent sokakta, sahada, sosyal medyada, her köşede bizimle. 

Sevgilerle Haluk Abi. 

 

 

Yazar

Özge Yıldız

Yorum Yap

Kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.




Benzer Yazılar