Gagauz Türkleri özerkliklerinin 25. yılını kutluyor

Gagauz Türkleri özerkliklerinin 25 yılını kutluyor. Başkan İrina Vlah Rus haber ajansı Sputnik'e verdiği beyanatta 25 senede Gagauz Türk'lerinin bölgede etkinliğini gösterdiğini belirtti.


Paylaşın:
Gagauz Yeri

Özerk Gagauz Türk Cumhuriyeti

Rus Sputnik haber ajansında yayınlanan haberde Gagauz Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah’ın 25. yıl mesajlarına yer verildi.

Gagauz Yeri’nin özerkliği kızımla yaşıttır

1994 yılında Moldova meclisi aldığı karar ile Gagauz Türklerinin bulunduğu bölgeye özerklik statüsü verdi.

Başkan İrina Vlah, Moldova hükumeti Gagauz Cumhuriyetinin özerkliği ile yaşıt olduğunu, 25 senenin ciddi bir süre olduğunu bu müddet içinde Gagauz Özerk Bölgesinin bütün dünyaya varlığını ve etkinliğini kanıtladığını belirtti.

Kişinev ile başarılı ilişkilerimiz var

Başkan Vlah, 25 sene önce Gagauz Türkleri ile Moldova hükumeti arasında çok ciddi sorunlar olduğunu ancak özerkliğin 25. senesinde Kişinev ile karşılıklı ilişkilerde ciddi yol alındığını ifade etti.

Kaynak :(https://m.ru.sputnik.md/society/20191218/28584711/eksklyuziv-sputnik-bashkan-o-tom-chego-udalos-dostich-gagauzii-za-25-let.html?mobile_return=no, 18/12/2019)

Yazar

A. Selim Babaoğlu

Yorum Yap

Kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.




Benzer Yazılar