Yükleniyor...
Rus gazetesi RBK’da yayımlanan haberde Rusya’dan kaçak yolla Kazakistan’a geçen Rusya Federal Koruma Subayı Kazakistan tarafından Rusya’ya iade edildiği bildirildi.
Mihail Jilin 18 yıldır Rusya’nın Federal Koruma servisinde subay olarak hizmet vermektedeydi.
Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş dolayısıyla Rusya tarafından 2022 yılının Eylül ayında seferberlik ilan edilmesinin ardından Jilin ve ailesinin Kazakistan’a taşınma kararı aldı. Jilin’in ailesinin sınır kontrol noktasından Kazakistan’a geçti. Mihail Jilin ise Rusya’daki görevi dolayısıyla Kazakistan’a geçişine izin verilmeyeceğinden endişe ettiği için kaçak yollarla ülkeye geçti, ancak yakalanınca Rusya’ya iade edildiği ifade edildi.
Haberde Jilin’in karısı Yekaterina’nın beyanına da yer veriliyor. Yekaterina Jilin yaptığı açıklamada Mihail Jilin’in Ukrayna savaşına fikren karşı olduğu, bu savaşta görev almak istemedikleri için Kazakistan’a iltica kararı verdiklerini söylüyor.
Kaynak için tıklayınız.