PKK’lılar, Ermenistan’ın ilk savunma hattında görevli

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da PKK'lı teröristleri en ön safta kullandığını söyledi.


Azerbaycan

PKK’lılar, Ermenistan’ın ilk savunma hattında görevli

Çevrim içi bir etkinlikte konuşan Hacıyev,

“Suriye ve Lübnan’ın yanı sıra ABD, Kanada ve özellikle Fransa’dan gelen Ermenilerin, Ermenistan saflarına katılıyor. Aynı zamanda PKK terör örgütünün savaşa dahil olması konusunda endişemiz var. Onlar da Ermenistan silahlı kuvvetleri saflarında yer alıyor. Esasen (PKK’lı teröristler) Ermenistan’ın ilk savunma hattında görevlendiriliyor.” dedi.

Sivil uçaklarla silah taşınıyor

Ermenistan’a değişik ülkelerden silah taşınması konusunda da endişelerinin olduğunu kaydeden Hacıyev, “Ermenistan tarafı sivil uçakları kullanıyor. Bu, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü kurallarına aykırı. Sivil uçaklara füze sistemlerini yüklüyorlar. Ayrıca, ‘insani yardım’ adı altında silah ve füzeler gönderiliyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin desteği uluslararası kanunlar temelinde

Türkiye ile Azerbaycan arasında özel bir ilişki ve kardeşlik bağının olduğunu vurgulayan Hacıyev, “Türkiye’nin bize verdiği moral destek, diplomatik destek, coğrafi destek. Türkiye, bölgesel bir ülke. Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği diplomatik ve moral destek esasen uluslararası kanunlar temelinde gerçekleşiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: (https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/avrasyadan/azerbaycan-cumhurbaskani-yardimcisi-haciyev-karabagda-pkklilar-ermenistanin/5f90615e01a30a134876a103 , 22/10/2020)

Yazar

Hilal Ülkü Şahin

Yorum Yap

Kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.




Benzer Yazılar