ERGENEKON’DAN ÇIKIŞ: III

23 Nisan 2016 Yargıtay karar verdi, 9 yıldır süren “Ergenekon davası” bitti. Sadece Ergenekon ana davası değil, buna bağlı diğer “Kumpas” davalarının hepsi de düştü. Geriye, bir kısım yöneticilerin ve ortaklarının bir yığın tertibi; iftira, yalan, sahte şahit, uydurma belge, hayasızca suçlama ve ihaneti kaldı. Türk Milleti ve Devletimiz çok şey kaybetti. Kazananlar ise, Türkiye’yi […]


Paylaşın:

23 Nisan 2016

Yargıtay karar verdi, 9 yıldır süren “Ergenekon davası” bitti. Sadece Ergenekon ana davası değil, buna bağlı diğer “Kumpas” davalarının hepsi de düştü. Geriye, bir kısım yöneticilerin ve ortaklarının bir yığın tertibi; iftira, yalan, sahte şahit, uydurma belge, hayasızca suçlama ve ihaneti kaldı. Türk Milleti ve Devletimiz çok şey kaybetti. Kazananlar ise, Türkiye’yi çökertmek isteyen düşmanlarımız; bölücü terör örgütü, ABD, AB ve İsrail gibi ülkeler ve işbirlikçileri oldu.

Bir proje olan “Ergenekon” davasıyla ilgili Yargıtay’ın kararını gazeteler manşetlerinde nasıl gördü, bakalım: Yeniçağ; Ergenekon’dan çıkış-Yargıtay “Kumpas” dedi. Hürriyet; Tezgâhın Çöküşü. Sabah; Türkiye’nin Gururu Osman Gazi Köprüsü. Zaman; Ergenekon Sil Baştan. Sözcü; Hepiniz Paralelsiniz. Habertürk; Geçmişten Geleceğe [Köprü haberi]. Milliyet; Hukuka Giriş Dersi.  Star; Osman Gazi Gururu. Akşam; Körfez’de Osman Gazi. Yeni Şafak; Osman Gazi Hayırlı Olsun-Böyle bir Örgüt Yok. Cumhuriyet; Adalet Şöleni [Can Dündar-Erdem Gül] Onlar için Çok Geç. Ergenekon’da Hüküm Bozuldu. Güneş; Körfez’e Osman Gazi Mührü. Akit; Darbeciler Aklanmasın. Millî Gazete; Bir Varmış, Bir Yokmuş. Vatan; Osman Gazi Köprüsü- Ve bitti.[Ergenekon Davası] Yurt; AKP’deki İlk Çatlak-Yarın 23 Nisan, Neşe Doluyor İnsan. Ortadoğu; Ergenekon Tiyatrosu Perdeleri Kapattı.

Bu tabloya, Yargıtay’ın kararı açısından bakıldığında; hangileri dürüst haber vererek haklı çıktı, belli olmuştur. Bu gazeteler, her türlü baskı ve tehdit altında olsalar da, adaletten, Türk Milletinin ve temel insan haklarının yanında yer almaktan vazgeçmemişlerdir. Yüzleri ak çıkmıştır, tebrike hak kazanmışlardır. Buna karşılık hangileri ihanete denk hatadan dönmüştür, hangileri dönmeye çalışmaktadır, hangileri inadında ısrar etmektedir, bunlar da belli olmuştur.

Basında en güzel ve anlamlı manşeti çeken, Yeniçağ olmuştur. Bize göre de, Yargıtay’ın bu adil ve şerefli kararı ile vicdanlar huzura kavuşacaktır. “Ergenekon’dan çıkışın”; diğer ifadesiyle ülkemizin keşmekeşten kurtuluşunun önü açılacaktır. Türk Milleti ve Devleti, silkinerek toparlanıp kendine dönmenin yolunu bulacaktır. Anketlerde, ilk defa yargıya güvenin yüzde 20’lere düştüğü hatırlanırsa “Adalet Mülkün Temelidir” düsturu çerçevesinde adımlar atılacaktır. Adli personelimizin kendine güveni artacak ve “bir trafik kazası geçirdik” anlayışıyla hareket ederek hukuk devletine sadakati güçlenecektir. Unutmayalım ki, “Ergenekon” ve “Balyoz” gibi projeye dayalı 7-8 dava, bekamızla doğrudan ilgilidir. Bu bakımdan, sonuçları çok büyük olacaktır.

Bu görüşleri abartılı bulanlara hatırlatmak isteriz. 15 Mart 2013’de şöyle yazmışız: “5 Kasım 2007’de ABD Başkanı Bush’la “Ergenekon” konusunda yapılan anlaşmanın gereği başarıyla yerine getiriliyordu. “Devletin dönüştürülmesi” dedikleri, “çok ortaklı” bir yapıya geçilerek, 2023’te Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesi”nin en büyük engeli aşılıyordu. Bunun için, Allah’ın her günü, büyük bir keyifle, “derin devleti”, “çeteleri”, “teröristleri”, “darbecileri”, “cuntaları” temizliyoruz kampanyası sürdürülüyordu. Sanki ülkemiz düşman işgaline uğramış gibiydi. Türkiye’miz buralardan geçip geliyor.

İşte bu sürece Üçüncü Ergenekon diyoruz.

Ergenekon’un birinci anlamı “Destan”da anlatıldığına göre; Bir savaşta düşman oyununa gelen Türkler yenilince, gençleri esir, büyükleri tamamen katledildi. İl Kağan’ın oğlu Kayı ile yeğeni Tokuz Oğuz hanımlarıyla birlikte kaçıp, gizli bir bölgeye yerleşti, adına da “Ergenekon” denildi. Burada çoğalıp, bir “bozkurt”un yol göstermesiyle tekrar tarih sahnesine çıkmalarıdır. (Yeniçağ 10.07.2008)

İkinci anlamı: Birinci Dünya Savaşı’nı kaybeden Osmanlı Türk Cihan Devleti’nin bütün toprakları, bugünkü vatanımız dâhil işgal, Türk Milleti de esir edildi. Millet yok olmakla karşı karşıya iken, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının ortaya çıkıp tekrar, milli mücadeleyi başlatması ve İstiklal Harbi ile vatanı kurtarıp, Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmasıdır.

Dördüncü “Ergenekon”, acaba MHP’nin güçlü kadrolarına kavuşarak aslına dönmesi olamaz mı? Düşünelim, acaba böyle bir MHP’den başka Türk Milletini inançla ayağa kaldıracak siyasi bir güç var mıdır?

Yazar

Sadi Somuncuoğlu

Yorum Yap

Kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.




Benzer Yazılar